kajata:

helyi közösségeinknek"kajata" nem annyira újfajta közösség, inkább jelzõtábla, amely felhívja a figyelmet a meglévõ valóságokra és a hiányosságokra. Ezért dolgozunk az értelmes egységért, ezért tartjuk a kapcsolatot helyi csoportokkal és kis közösségekkel.

Katolikus részrõl mûködik egy olyan szervezet - a HÁLÓ - amely már lassan tíz éve dolgozik a katolikus (beleértve az ökumenikus) közösségekért, lelkiségi mozgalmakért és szervezetekért. 1998 végétõl kajata és a HÁLÓ közremûködik ott, ahol párhuzamosság van. Javasoljuk, hogy a "kajatai" csoportok, amelyekben katolikusok részt vesznek, jelentkezzenek a HÁLÓ-nál is és vegyék igénybe szolgálatát. Vannak internetes terveink is, például 1998. októbertõl mûködik egy HÁLÓ-lista: gazdája Bozán Bálint /gomba/.

A protestánsok, adventisták, ortodoxok részére kajata talán lehet egyfajta "hálója" - illetve arra buzdítjuk testvéreinket, hogy hasonló összefogást a soraikban is szorgalmazzanak. kajata aztán a "mega-háló" lehetne, ami egy összekötõ kapocs a felekezetek között, Egyház és társadalom közt.

Jelenleg nem vállalkozunk a "kajatához fûzõdõ csoportok egy teljes listájára, mivel még annyira fiatal a kezdeményezés, hogy szinte hetente fejlõdik. Hatékony szervezete, behatárolt tagsága sincs - csupán a "követ" címlistája van, a személyes kapcsolatokon kívül. Kérésre István tesó ad tájékoztatást arról, vajon kit lehetne megkeresni egy adott helyen, vagy vidéken.


Több információért: követ c. körlevelünk
Csoportvezetõknek: a HÁLÓ Tarsoly c. körlevele
Kérdések&megjegyzések: kajata@mail.matav.hu
Vissza az aktivitásokhoz

Vissza a kezdõ laphoz

Kapcsolatfelvétel:
posta
Keresztelõ Sz.János Közössége, H-3994 Füzérkajata
Faxtelefon: +36-47-370 462
kajata@mail.matav.hu