kajata:
kapcsolatok 

Figyelem! Elavult linkgyűjtemény, jelenleg nem gondozom!

M a g y a r :
Egyházak * Ökumené * Rendek * Közösségek * Sajtó * Intézmények * Kezdeményezések * Szervezetek * Lélek * Kedvenc * Linkgyûjtemények
Kultúra * Környezet (és védelme) * Béke * Sajtó * Érdekesség * Hasznosak * Internet és Informatika * Nevelés * Hazánk és a Nagyvilág * Politika
N a g y v i l á g :
Egyházak * Ökumené * Rendek * Közösségek * Sajtó * Intézmények * Kezdeményezések * Szervezetek * Lélek * Kedvenc * Linkgyûjtemények
Kultúra * Környezet (és védelme) * Béke * Sajtó * Érdekesség * Hasznosak * Internet és InformatikaNevelés * Nagyvilág * Politika
Testvéreink, papjaink személyes honlapjai.
Létrehozva: 1998. október
Utolsó átfogó frissítés: 2001. december 18.
Utolsó bejegyzés: 2001. december 18.

Egyházi

Katolikus Egyház Magyarországon - ezer éve velünk és értünk. Bõ híranyag, a legfontosabb liturgikus szövegek találhatóak. Szép kis könyvtár- se nem kicsi, se nem nagy, a Szentírás az élén. (Következik a sok pápai és egyéb egyházi anyag.)
Görög Katolikus Egyház honlapja.
Magyar Református Egyház. A honlap már nem csak tartalmas, hanem profi! A bõséges linktárért továbbá ajánlatos a református egyházak Tanácskozó Zsinata lapja. Forró tipp: MaRIA - Magyar Református Ifjúsági Adatbázis.
Evangélikus Egyház. Ajánljuk az "Egyház és internet" c. rovatot. Tartalmilag lehetne bõvebb - egy színvonalas egyházi honlap gondozása sokaknak dolga. A kapcsolatfelvételt könnyíti a bõ címtári anyag.
Az Adventista Egyház országos honlapja. Még mindig nem teljes, de kb. havi ritmusban megújulni látszik. Ajánlom továbbá a White Ilonáról szóló honlapot, és a Tiszavidéki Egyházkerület tartalmas hálószemét.
Ortodox Egyház Magarországon. .
Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye. .

kajata. (Még) viszonylag magányos a hazai ökumené sokszínûségében...
Ökumenikus Tanács honlapja. Egyszerû, sok tanulmányi és egyéb hasznos anyag fellelhetünk a tallozóban, valamint a 'friss' anyagok közt. Figyelemre méltó a Vallási kifejezések kisszótára.
Ökumenikus Ifjújsági Iroda. Rövid bemutatkozás.

"NAGY" ökumené
Iszlám. A korán szövege magyarul, alapvetõ információ az iszlám hitrõl, címek stb.

Magyarországon mûködõ rendek leírásai. Amennyiben a rendnek nincs saját hálószeme, minden alapvetõ információ itt található.
Bencések (Pannonhalma). A magyar háló egyik klasszikusa, most újonnan frame változatban. Itt lehet körbe sétálni az apátság területén és tájékozódni a rend élete felõl. Jó ötlet, hogy a Szentírás a képernyõn is napi társunkká váljon. Ehhez ajánljuk az igenaptárt.
Kalocsai Iskolanõvérek. Új, hivatalos honlapjukat ajánluk a kedves böngészõk figyelmébe, alapos ismerkedés céljából! Emellett Klára nõvér személyes honlapja is kínálkozik.
Kapisztrán Szent Jánosról elnevezett Ferences Rendtartomány. Néhány napja még valaki azt mondta nekem, nincs honlapja a magyar ferenceseknek. Dehogy nincs! Vadonatúj hálószemük a magyar keresztény web javához tartozik, s - bízzunk a számlálóban?! - nyolc nap alatt nyolcszáz látogatója is volt. A "családi hírek" és a fényképalbum egy nagycsalád benyomását alkotnak. Csak egyetlen dolog marad hátra: Jelentkezz ferencesnek. A "Jelentkezés" rovat olvasása után elég egy egérkattintás, hogy útra induljunk. (Ui: novemberben újra látogattam, a számláló ez alkalommal 999-et mutatott.)
Don Bosco Szaléziak. Nem rossz, mint honlap. Ha a zászlóra kattintunk - mi rejlik mögötte? A magyar honlap. Viszont a rendrõl is bõven akad tájékoztatás, tetszõs csomagolásban.
Jezsuiták. Színvonalas, nagyon tartalmas. Dolgoznak a jezsuiták.
Piaristák. Fõleg címeket, neveket és fényképeket tartalmaz - immár nem csak házakról, hanem lakóiról is. A szerver több egyéb szervezet és közösség honlapját is vendégül látja.

kajata.Mondjunk rá, a mega-közösség? Vagy inkább, a közösségek szolgája...
HÁLÓ. (Megvalósult a saját szerver álma, remélem hasznát is veszük.) Katolikus közösségek hálozatával van dolgunk ezen a - lassacskán fejlödö - honlapon. Lásd új honlap.
Bocs! A Bokor közösségi hálózatához tartózó Bocs Alapítvány hálószeme közel másfél ezer lapjával Magyarország legkomolyabb kikötõi közé tartózik. Rendkívül kiadós, gyakorlati, olykor hírhedt. Ide mindenképpen megéri a gyakori látogatás. A tájékozódást a Bocs Navigátor és az újdonságok oldala segítik.
Liebenzelli Misszió Magyar Honlapja. Hudson Taylor és a német külmisszió nyomában, egészen az evangélium minapi terjesztõiig. Tartalmas hírlevél.
Regnum Marianum. Itt a megdöbbent látogató olvashat mindenféle állati és más kalandos népségekrõl, de arról is: mit jelent a Regnum közösség saját embereinek? Ajánlom a "Regnum" ifjúsági lapját, a Zászlót.
Katolikus Karizmatikus Megújulás. A hazaii egyházi háló-család újabb, most már kevésbé "csillogó-villogó", de egyre tartalmasabb tagja újonnan "bemelegítõ" résszel bõvült.

"Lapszemle" - egyházi sajtófigyelõ. A fontosabb (napi és néhány egyéb) újságokban aznap megjelenõ, egyházi vonatkozású cikkek!
IGEN - Fiatal, katolikus. Újra aktív, s követi az új lapvonalat és küllemet!
Újember. A katolikus hetilap 'végleges' internetes változata.
Reformátusok Lapja. (karbantartás miatt szünetelt) Válógatás a nyomtatott változatból, más érdekes címek.

Károly Gáspár Református Egyetem. A szükséges "száraz" információ kellõ hosszúságban. Itt-ott még biztos ki lehetne építeni, kicsit hiányoltam az egyetem "emberi" arculatát.
Pázmány Péter Katolikus Egyetem. 'Pázmány light' - a régi színességgel szemben egy puritánabb, de nem kevésbé profi honlap rendszerrel találkozhatunk. Egy biztos, sokkal gyorsították a dolgunkat.
Protestáns Teológia, Kolozsvár. A Új külalakjával nyitóoldallal is bõvült a nagymúltú intézmény immár ötnyelvû hálószeme. Megéri a látogatást az egyre bõvülõ háló-pályaudvaron! Nyilván a legtöbb anyag a frame-mel mûködõ magyar honlapon található.
Pápai Református Kollégium. Tetszõs külsõ, alapvetõ tájékoztató anyag.
Esztergomi Hittudományi Fõiskola. Az intézmény emberi arculata.
Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Fõiskola honlapja. .

Magyar Keresztény Internet Egyesület. 1998. szeptemberben elõször került sor magyar keresztény internetezõ aktivisták nemzeti találkozójára. 1999-ben pedig döntöttünk arról, hogy 2000-ben egyesületet hozzunk létre. Ajánljuk az európai szakmai honlapot is.
Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár. A Könyvtár önkéntesek munkájával mindenki számára elektronikus formában terjeszti Isten Igéjét.
Jegyesek oldala. Kis internetes kincsesbánya jegyesek, fiatal házasok és oktatóik részére.

Katolikus Ifjújsági Mozgalom (KIM). Világosan felépített, ötletteljes, átfogó honlap. Például: eseménynaptár. Jó kiindulóbázis a fõvárosi és magyarországi katolikus egyházi életbe.
Keresztény Értelmiségi Társaság. Elsõ sorban katolikus diákok és értelmiségiek klubja. Többféle tevékenységet folytatja, fõleg Budapesten. Ökumenikus nyitottság.
KYRIOS - az Európa Értékrendjéért Pedagógiai Egyesület honlapja. Alakuló, katolikus hálószem, piarista atyák gondozásában. Részletes kapcsolatok, nem csak pedagógusoknak.
Református Fiatalok Szövetsége. Itt az új honlap, a Pillanat (Reformátusok Fiatalok Lapja) szintén újra jelenik meg!
Nyugat Európai Magyarnyelvû Református Lelkigondozó Szolgálat. A szolgálat információs oldalai, számos kapcsolódási pontot és lelkészi címeket is tartalmaz.

Internetes lelkigondozás. Ezt  a szolgálatot a történelmi egyházak elkötelezett lelkészei és más felkészült tagjai nyújtják a segítségkeresõk számára. Nem "tûzoltó szolgálat", viszont méltányos idõ alatt lelkigondozó kapcsolatba lép mindenkivel, aki megkeresi a megadott címet. Van, aki szívesebben leírja bánatát, vagy nyílt kérdéseit, mint hogy pl. telefonhoz nyúlna...
Keresztényanarchista hálólap. "A Másik Oldal" nem provokálni akar, hanem kihívás: uralkodj magadon! Mélyen hívõ emberek írják, keresõk, aki néha meg is találnak.
Életige (Chiara Lubich) és más lelkipásztori segédanyag Márió atya honlapján.
Mécses Szeretetszolgálat (Magyar Börtönpasztorációs Társaság).
A hallgatható igehirdetések oldala. A legjobb protestáns hagyományban, Real Player-rel hallgathatóak Zimányi József, Cséri Kálmán és más prédikátorok elmélkedései.
White Ilona írásai. Ellen Gould White legtöbb magyar fordításban is megjelent írása található itt - beleértve a keresztény irodalom nagy klasszikusát, a Jézushoz vezetõ út.

Szentírás: Újszövetség (Békés-Dalos), Ó és Újszövetség (Károlyi)
"A Biblia honlapja". Adventista kezdeményezés, a linkekre nézve. Belépéskor egyéni ígéret vár Rád!
Virtuális Plébánia. Elsõ sorban papoknak és világi munkatársaknak, egyszerûen szeretni való. Egy ötlet: ha plébánosod nem rendelkezik saját internet hozzáféréssel, hívd meg olykor, hogy nálad látogasson a Dózsa István féle plébániába. Mindjárt õ is rajongója lesz... :-)
Saint-Ex: CITADELLA. Forró tipp, a könyv tudomásom szerint elfogyott.

http://www.keresztény.hu/
Kiss Attila gyüjteménye
Bencés
KYRIOS
http://www.katolikus.lap.hu/

Társadalmi

Magyar Kulturális Honlap. A hagyományos értelemben vett magyar kultúra mintegy hivatalos hálószeme, sok-sok hasznos címmel, eseménynaptárral, linkekkel mindenféle szervezethez.
Zempléni Müvészeti Napok. Vidékünk egyik névjegykártyája, kajata is támogatja.
After Crying. Az együttes hivatalos honlapja. Tizenhárom - huszonvalahány éve együtt haladnak.
You and I. Még egy "progresszív" együttes, forró tipp...
Korai Öröm. A zenét még nem ismerem, állítólag eléggé megfoghatatlan. Viszont amiképpen bemutatkoznak a hálón, az magáért beszél. Nem rejtik véka alá hozzáállasukat az élet és a mûvészet más területeirõl sem. A 'WebArt' egyik jeles hazai példája.
Képzõmûvészet Magyarországon virtuális múzeum. Forró tip. Aljánlom a díjmentes képeslap küldõ szolgáltatást. Egy kereshetõ képi adatbázis révén a múzeum bemutatja a magyar képzõmûvészetet a kezdetektõl a 20. század közepéig.

KÖRnyezetKimélõbb ÉPítés adatbázisa. Jól szerkesztett, világosan felépített honlap - tartalma még szükségszerûen hiányos, mivel hazánkban még nem ott tartunk, ahol kéne.
Magyar Természetbarát Szövetség.  A honlap rendkívül gazdag anyagából: a szervezet ismertetõje, eseménynaptár, számos "kinti" aktivitásokról is szól, mint: túrák (vízi is), hegymászás, barlangászat, családi kirándulások, biciklizés, ... A frissítésekre nézve: télen beáll a lustaság ;-) ez viszont idõjárás kérdése is. Figyelemre méltó: a vidám lapok.
K. András honlapját ide helyeztem, a hat oldalnyi gyönyörû természetfelvétel miatt. Valóságos fénykép-galéria! Ugyanakkor a "lélek", vagy "érdekesség" rovatban is elférne...
Gombák. Részletes kis internetes gombakönyv, a jelentõsebb fajokról. (Sajnos hiányzanak a latin nevek - persze éppen akkor bukkantam rá, amikor kellett volna egy gomba latin megfelelõje...)

A Bocs béke oldala. Érdekes kis anyaggyûjtemény, "Church and Peace".

Válogatás a reggeli lapokból. Tendencia: nemzeti és kormánybarát, viszont nagyon átfogó áttekintést ad a napi hírekbõl - legalább, ami a belföldi híreket illeti.
Magyar Nemzet. meghalt a MN - éljen a magyar nemzet! Például...
Heti Válasz.
Népszabadság. ..aki ragaszkodik hozzá - én is olvasom, ha más nincs. A honlap valamivel színesebb, mint a Nemzeté, s látszólag, elv szerint minden cikk után érdekel az olvasó véleménye.
Magyar Hírlap. Az új címmel új felépítéssel is jár, a régi színekben.
Magyar nyelvû délvidéki és jugoszláviai hírek. Gondozza a független B2-92 rádioállomás és a zentai Z11 értelmiségi kör. Napi hírösszefoglaló megrendelhetõ.
Magyar Szó internetes kiadása. Újvidéki újság.

Kisvasutak Baráti Köre. Rendkívül alapos munka, bõséges képanyag szinte mindenrõl, ami keskeny nyomtávú síneken modzul bõvebb hazánkban és térségünkben. Különösen figyelembe ajánljuk a Pálházi Kisvasút történelmi és aktuális képdokumentációját.

Webfazék. Hazai és nemzetközi ízek, "ahogy a nagymami fõzte. Kapcsolódik hozzá a "konyha" levlista.

PapóMan Kuckója. A tatabányai szörfözõ vándorlegény rengeteg címet hordott össze, fõleg az ingyen programok területén. Postatörténeti anyagai is vannak, s a gasztronómiát sem utalja.
Globe OS. (Merésznek tûnt már az elején. Jelenleg a honlap nem felfedezhetõ, máshol sem hallani felõle. Talán mégiscsak be kell, hogy érjük a Linux-szal...) Egy magyar vitéz és programozó társai rendkívül becsvágyó tervezete. Ráfér minden támogatásunk, érdeklõdésünk. Személy szerint készítettem nekik a német és angol hálószemet.
Kiskapu. Rákérdeztem, honnan jutott eszükbe ez a név. (Nekem tetszik.) Azt mondja, viszonylag banális dolog volt az ügy hátterében. Miután az illetékes hatóságok a leendõ Kft. már több, mint egy megnevezését elutasították, valami "radikálisabb" névvel szálltak vissza a ringbe. Nagy köszönet jár nekik az ingyen elhelyezésért, a profi rendszer kialakításáért. Profi munkájukat más vonalon is ajánlom figyelmetekbe. Virtuális könyvesbolt, internet szolgáltatások, ... most új arculattal - õk is megérnek. Magánhonlapok ingyenes elhelyezése itt!
Internetes kisszótár. Nem hivatalos, vagy tökéletes kiadványról van szó, viszont értékes ösztönzést kaphatunk a kulturált nyelvhasználat iránt.

A Magyar Nyelvvisszaújítás Kis Szójegyzéke. "Hogyan mondjam meg magyarul?" A könyvecske internetes változata. Közvetlenül a sablonhoz.
Coménius Tanítóképzõ Fõiskola. Immár a Miskolci Egyetem karáként, a közeli Sárospatakban lévõ, nagy múltú intézmény átfogó leírását nyújtja ez a honlap.

Erdélyi honlap. Többnyelvû, szép, de nem éppen a legfrissebb állapotban lévõ oldalak. Erdélyi webring (ha szétnézel itt, kérlek írd meg nekem, mi a legjobb!).
Der neue Pester Lloyd. Nemet nyelvû magyar közéleti hetilap.
http://www.zempleni.matav.hu/ Vállalkozói honlap a Zemplénrõl.
Hollóháza. A Porcelángyár virtuális szerverén idegenforgalmi oldal is mûködik, amelyet németre és angolra fordítottam. A gyár honlapja virtuális kiállítóterem..
Õrhegy Egyesület. Figyelemre méltó "alulról építkezõ civil szervezet". Ózd-Putnok-Barcika térségében mûködnek, 1998-ban Európa hetet szerveztek, igen gazdag és leleményes programmal
Nagycsaládos honlap. Társcsalád keresõ, kezdeményezi a Világszövetség Erdélyi Társasága.

Miniszterelnöki Hivatal.  Lassan nem tudok mit szólni.
Az Országház honlapja a politikailag tájékozódott ember nélkülözhetetlen forrása.

Egyházi

Vatikán. Dominál az arany - azért még nagyon remélem, hogy Új Jeruzsálem útjai nem ténylegesen aranyból valók lesznek. (Amikor íródott a Biblia, még nem Ciánnal mosták ki az aranyat. Egyébként pont Jelenések könyve valami sejtelmet közvetít a természeti pusztulásról. Ízlelítõ: a folyók harmadrésze ürömmé változik.) A katolikus Világegyház hálószeme megnyer bõ kínálatával, jól áttekinthetõ, logikus felépítésével. Személy szerint sajnálom, hogy abszolút nincs mód bármiféle visszajelzésre, kapcsolatfelvételre - azon kívül, hogy fizessem elõ a napi sajtószolgálatot. Legalább én nem találtam benne egyetlen e-mail címet, vagy kardinális fényképét sem...
Az Európai Katolikus Egyház hálószemét jelenleg magyar püspöki karunk gondozza. Lásd "A friendly guide to Catholicism".
Adventista Egyház. A második Világegyház központi hálószeme. Valamivel "emberibb", mint a Vatikáné, a felújított honlap már elsõ tekintettel mutatja, hogy egyházhoz látogatunk. Ismerkedjünk meg az új világfõpüspökkel, tájékozódjunk a legfrissebb egyházi hírek felõl. Aki érti a német szót, annak a német adventisták igen tartalmas honlapját is ajánljuk. (Ott linkek sokasága található más európai oldalakra.)

A Konstantinápolyi (=Ökumenikus) Patriarchátus. .
Egyházak Világtanácsa. Háromszázvalahány fõleg protestáns és orthodox nemzeti és regionális
egyház részére "ablak a világhoz".

Rendek címlistája.
Decani szerb ortodox monostor. A hírekbe került a koszovói háborúval kapcsán, független hírforrásként. A hírszolgálaton kívül rendkívül igényes és tartalmas, angol és szerb nyelvû, szerteágazó honlapra bukkantam, ami tömérdek értékes és érdékes anyagot tartalmaz a történelemrõl, az ortodoxiáról, az ökumenérõl. Címlánc további ortodox helyekhez.
La Communauté Saint-Jean. A Szentjánosék, vagy "a szürkék": fiatal, dinamikus rend domonkos gyökerekkel, kontemplatív-apostoli. Passiójuk a filozófia, Szent János, Jelenések könyve, Mária, az oltáriszentség. Vannak testvérek és nõvérek, a nõvérek kontemplatív és apostoli ágra oszlanak. Örvendetes eszme: "Szent János Családja".

Taizé.Olykor jól esik, hogy ha elõttünk már járt valaki. Mintegy ötven évvel elõttünk kezdõdött. Nálunk Trianon, ott a francia-német gyûlölet. Nálunk a hidegháború, ott egy világháború. Kajata református falu, Taizé katolikus falu, ahol reformátusok közösséget alapítottak. A taizéi közösség soknyelvû honlapja, sajnos tartósan magyar oldal nélkül.
Opus Dei. Sokak által nem ismert, még inkább félreismert közösség, ajánljuk, hogy közvetlenül a forrásnál tájékozódjunk. (Különben én sem tudok sokat róluk, de egykori lelki vezetõm még most is rendszeresen imádkozik kajatáért. Egész voltájával ez az ember az elõítéletek szöges ellentétje, ez tanulságos volt számomra.) "Istent megtalálni a munkában és a mindennapi életben" - ezt a jelmondatot "a hónap kezdeményezése" c. rovat is szemlélteti.
Fatima-Apostolat. Ezen a honlapon "a világ legszebb asszonyával" találkozhatunk. Német nyelvismeret elõnyös. A fenntartó, Fugel atya magyar származású.

Adventecho. A német ajkú adventisták hivatalos egyházi lapja. Sokoldalú, tartalmas, havonta egy "Schwerpunktthema". Könnyen kezelhetõ, tetszõs hálós kiadás.
Kathpress. Osztrák hír és sajtószolgálat.

Industrial Ministry in South Africa. Ökumenikus szolgálat a dolgozó munkavállalók (és munkanélküliek) lelki és gyakorlati megsegítéséért, johannesburg-i központtal.

Outpost Centers. Adventista önfenntartó közösségek és szolgálatok nemzetközi háttérszervezete, összefügg a híres Wildwoods fõiskolával.

Open Catechesis. Kérdések, eszmecsere a keresztény hitrõl. (!Nagyon lassú!)
Ökumenisches Predigtforum. Igét hirdetõ lelkipásztorok részére, német nyelvû prédikációkat lehet letölteni és felrakni a regisztrált felhasználóknak.

Több német nyelvû link a (csoportos) játék témakörében, általános és bibliai: http://www.spielboerse.ch/, http://www.spielekiste.de/, http://www.spieledatenbank.de/, Spieledatenbank.

Kathweb. Elsõ sorban osztrák és német egyházi hálószemek.
Feuerflamme. Részletes német keresõ 18 fõ kategóriával és 6000 bejegyzéssel..

Társadalmi

Pic bohóc honlapja, egyéb projektjei.
Midnight Oil. A hivatalos honlap újra itt, "full power"-rel! "Az együttes." Személyes kedvencem, van hozzá életrajzi ok, de komolyan - a világ legjobb három "élõ"(-ben szereplõ) együttes közé biztos, hogy sorolnám. Kápráztatóan egyszerû, hatásos honlap. A forró tippem: próbáld ki Péter Garrett gyûrûsújját is... Fantasztikus és értelmes utazás!
Nitsch.org/ien. Osztrák akciós mûvész, aki 1999-i budapesti kiállításával a korábban Alsó-Ausztriában rendezett, hatnapos Orgia-Misztériumjátékával nagy port kavart a hazai közvéleményben. Saját vallomása szerint a hatnapos játék a mûvész életmûvének tetõzése.

Eurotopia - Ökofalvak és kommunák Európában.
For Mother Earth. Nukleáris leszerelés, ökológia, béke, ... sok jó ötlet és ember. Agilis szervezet, látok benne fantáziát. Hágában személyesen is ismerkedtem velük. Európai aktivista szervezet belgiumi székhellyel.
FÖLD NAPJA Hálózat. Évente sok millió részvevõvel emlékeznek a földgolyóról.
Global Commons Institute. .

Den Haag-i Békekonferencia. 100 éve volt, 1999. májusában megújul. 1899-ben elõször találkoztak - ne, hogy véget vessenek egy háborúnak, hanem a megbékélésért és az újabb konfliktusok megelõzéséért. Változatos sikerrel, ahogy tudjuk. A 20. század, nagy ellentétek százada. A századfordulón a világ civil társadalma, beleértve sok nóbeldíjas és 500-nál több szervezet egyesül ebbe a felkiáltásba: ideje, véget vetni a háborúnak! Ebben kajata is részt vesz a 4. témakörben: a béke kultúrája.
Polgári szolgálat külföldön. Az osztrák fiatal srácok, nem csak, hogy szabadon választhatnak a hadiszolgálat és a polgári szolgálat között, lehetõségük van külföldön is tölteni - bizonyos projektek keretében - a néhány hónapot.
Svájc Sereg Nélkül. Békés hagyományaihoz képest Svájc csodálatosan felfegyverzett ország. Ott ténykedik az egyik legrégibb és legsikeresebb mozgalom a hadsereg felszámolása érdekében. "A másik Svájc" megnyilvánulása: a klisével ellentétes emberek egyik tömörülése.
Marche Mondiale des Femmes. Nõk, lányok, hölgyek, nõszervezetek szerte a világon menetelnek a 2000 év alkalmából. Itt tájékozódhatunk (francia, spanyol és angol nyelven), hogy miért és minek.

Paperball. Egyszerûen zseniális. Rákattintok ide, begépelem pl.: "Ungarn", és egy másodperc alatt megjelenik minden, a német (interneten is elérhetõ) sajtóban aznap megjelenõ magyar vonatkozású cikke.
DER STANDARD. A színvonalas bécsi napilap internetes kiadása a mûfaj javához tartozik. A kezdõ oldalon áttekintést lehet nyerni a nap eseményeirõl. A MEIN STANDARD gombra kattintva állandó személyes rovatokat lehet összeállítani; esetenként lehívható az összes, címszó szerinti anyagot, ami az utóbbi két hét alatt megjelent. Az újság majdnem teljes kínálata fellelhetõ a hálószemen, beleértve a mellékletek. ("Bruder István kedvence").
Neue Zürcher Zeitung. Svájci száraz konzervatív csúcsminõség. A hálószem igazódik a hírnévhez, a nyomtatott anyagot bõséges válogatása több szinten elérhetõ - elõször rövid leírás, igény szerint a teljes cikk. Archívum.
Wochenzeitung. Világnézetileg az NZZ szöges ellentétje, a svájci alapossággal folytatott, alternatív-baloldali újságírás zászlóhajója.

EURO. Az osztrák kormány információs szolgálata.
Az emberi magzat. Háromdimenziós képek az embrio fejlõdésérõl, kutatási tervezet (University of Michigan).

Kochrezepte. Viele. Tausende! In deutscher Sprache. Bõséges, gyakorlatias receptgyûjtemény.
Bon appetit!
Universal Currency Converter. Friss deviza árfolyamok.
Európai vasúti szerver. Innen eltalálsz nem csupán egy csomó "railway-related sites"-hez, hanem a nemzeti vasúttársaságokhoz és az elektronikus menetrend-rendszerekhez.

Vírusfigyelmeztetések és lánclevelek drótpostán. Naprakész háttér információ német nyelven.
HTML-Dateien selbst erstellen von Rainer Münz. Jobbat még nem találtam. Aki a német nyelvvel dolgozik, itt egy olyan mûvet talál, ami nem csak, hogy kiváló bevezetés a HTML programozásba, hanem majdnem minden szerkesztési problémára pillanatokon belül megoldást kínál.
Der Web-STANDARD. Az osztrák minõségi napilap internetes és számítógépes híradója.
LEO - Link Everything Online. A Müncheni Mûszaki Egyetem informatikai tanszéke német nyelvû WWW szolgálata, amely megkönnyíti a kezdõ internetezõ dolgát.
Hot Scripts. Itt ingyenes script-eket (is) lehet letölteni és felhasználni, többek között PHP-t.

Deutscher Bildungsserver.  Németül tudó pedagógusoknak és érdkelteknet ajánlom ezt a gazdag forrást.
Cserkészet. Hihetlenül gazdag gyûjtemény.

Norberts Bookmarks für Engagierte. 20.000-nél jóval több kapcsolat a következõ rovatok szerint: Aktionen, Allgemeines, Bildung, Eine Welt, Frauen, Frieden, Konfliktregionen,
Menschenrechte, Militär, Nachrichten, Politik, Religionen, Soziales, Umwelt, Wirtschaft.

Agora - Political Corner. Információ a világ minden pontjában zajló (lezajlott) választásokhoz. Tovább a világ minden parlamentjéhez, politikai pártokhoz stb. stb.
Sérült Emberek Európai Fóruma. Civil szervezetek összefogása, politikai munkára.

Minden tippet örömmel veszem, hogy e linkgyûjtemény minél hasznosabb legyen. Esetleg szóljatok, vajon helytálló-e egy adott hálószem leírása, illetve még aktuális-e.
Ha valaki átvenne tõlem az oldal gondozását, nem is bánnám! Szeretettel: Neumann István 


Linkek kajatához:

K e z d õ   o l d a l
Postacím:
Keresztelõ Sz.János Közössége, H-3994 Füzérkajata
Tel.: +36-47/570-030, Fax: -031, vendégszoba -032
Hibabejelentõ:
mailto:kajata (kukac) kajata.hu?subject=észrevétel h-link
Ha van saját honlapod és "kajatai" vagy, illetve értékeinkhez és céljainkhoz közel állsz, jelezd ide. Tietek a "személyes honlapok" rovata.
Ezen kívül jut eszembe, hogy olyan testvérek rövid bemutatását is meg lehetne oldani, akik nem rendelkeznek saját honlappal - nyilván a döntõ többség. Errõl még az idén többet találsz ezen a helyen. Ha lenne ötleted arról, hogy hogyan oldjhatuk meg, szóljál!
 
 

Testvéreink, barátaink személyes honlapjai:

 
név: vallási   
hovatartozás:
más lelkiség,  
mozgalom, rend:
Faragó Gábor keresztény -
Mira Hänninen ev. -
Koncz András ref. REFISZ, Liebenzelli Misszió
Neumann Andreas adv. -
Neumann István adv. - r. kat. -
Varga Renáta adv. MEKDSZ

"kajatai" papjaink személyes honlapjai:

 
név: vallási 
hovatartozás:
más lelkiség, 
mozgalom, rend:
Nobilis Márió r. kat. plébános Fokolár, IGEN

"kajatai" papnak számíthat, akire gyakran igaz a következõ: